PK:Paasontbijt

 
Donderdag 2 april.
Het wordt een gezellige gewoonte in ons peuterklasje.Wij sluiten het 2e trimester af met een lekker paasontbijtje. Iedereen brengt iets lekkers mee, zodat we een gezonde ontbijttafel kunnen maken. We smullen ons buikje vol. En als dessertje een lekker chocolade paaseitje. Grote helper Ella, ook bedankt om voor ons een boterhammetje te komen smeren!
 
 
Klik hier voor tn fototoestel
 

MOSdag

tn mosdag
We sloten het tweede trimester af met een MOSdagje vol leuke activiteiten. Dankzij de hulp van vele helpende ouders en grootouders was het keuzeaanbod groot.
Dit waren enkele mogelijkheden, maar als jullie de foto's bekijken, zien jullie dat er nog meer was: koken met kruiden, bodemdiertjes onderzoeken, een insectenhotel maken, kleine fietsherstellingen uitvoeren, smoothies maken,een blote-voetenpad, zwerfvuil ophalen,...
Het was een fijne dag!
Klik hier voor tn fototoestel
 

L3: Km stappen en lentebloemen.

lentewandeling15
De lente is begonnen. Wij gingen waarnemen wel lentebloemen er al in de tuintjes bloeien. Ondertussen hebben we met het meetwiel gemeten hoe ver een km is. We wandelden van aan de school tot aan de sportoase en uiteraard ook terug.
Klik hier voor tn fototoestel
 

Kleuters naar de kinderboerderij

 

 
Op dinsdag 17 maart brachten we met de kleuters een bezoekje aan de kinderboerderij "Ollemanshoekje" te Herselt ! Na een lekkere wafel en een tas chocolademelk kregen we een rondleiding op de boerderij.  We bewonderden de schapen, ezels,varkens, konijnen,kippen, geiten, ezels...en mochten ze ook brood geven.  We konden dankzij het prachtige weer buiten onze boterhammen opeten.  In de namiddag speelden we nog educatieve spelletjes in de speelzaal.  Daarna was er nog tijd om te fietsen en om op de speelberg te spelen.  Het was een hele leuke dag !!!
 
Klik hier voor tn fototoestel

 

 

Lagere school; Scholencross in de Heikant

scholencross 15
Ondanks het slechte weer en de kleine deelnemersaantal, zijn we er toch in geslaagd om 4 medailles in de wacht te slepen bij de scholencross in Rotselaar-Heikant.
Uiteraard hebben al onze deelnemende leerlingen hun best gedaan.
Dikke proficiat, jongens en meisjes!
Klik hier voor tn fototoestel
 

L1->L6: Schaatsen.

schaatsen15
Vandaag gingen alle leerlingen van de lagere school schaatsen in Heist-op-den-Berg.
Bij de meesten ging het al erg vlot, zij gleden over de baan. Sommigen deden een wedstrijdje of speelden tikkertje. Er waren er ook die kunstjes toonden. Anderen hadden nog een plaatsje aan de baar of een hand nodig. Maar volgende keer lukt het zeker bij hen ook een stuk beter.
Klik hier voor tn fototoestel
 

PK : Lekkere eitjes!

 
Donderdag 19 maart
Wij krijgen kakelverse eitjes cadeau.
De kippen van Ben, Michael en Lotte leggen zo'n lekkere eitjes. Die willen wij graag proeven.
Vandaag maken wij hard gekookte eitjes ... en die proberen wij zelf te pellen! En natuurlijk ook zelf opsmullen!!
 
 
 
Klik hier voor tn fototoestel
 

PK : Wandeling naar de kippen.

 
Op woensdag 18 maart wandelen de peuters naar de kippen van de buren.
We gaan op zoek naar mama kip en papa haan. Misschien zien we wel kuikentjes? Of eenden en ganzen?
 
Klik hier voor tn fototoestel
 

L6: OVSG-proef muziek.

de trap
Vandaag hebben we onze OVSG-proef van muziek gedaan: we hebben uitgebeeld en gezongen op het liedje van 'De trap is weggewaaid' van Annie M.G. Schmidt.  En de juf zei dat het fantastisch was...
Klik hier voor tn fototoestel
 


Pagina 1 van 22