L6 : Flasmob

tn flasmob
Op vrijdag 20 mei hebben wij de start van de kermis mee kleur gegeven.Als OVSG proef moesten we een flashmob uitwerken. We hebben er een lange voorbereiding op zitten en we keken er dan ook enorm naar uit.
Het optreden werd een combinatie van drama, dans, muziek en beweging en het werd erg gesmaakt door de talrijke toeschouwers die verrast opkeken.
Klik hier voor tn fototoestel
 

L3: Sportdag

sportdag16
Vandaag waren alle derdeklassers aan de beurt voor een sportdag in en rond de Meander.
Op ons programma stonden de volgende activiteiten: run-bike-run, tennis, kwartetspel, activiteiten met een rolstoel en basketbal.
We ontdekten dat niet alles even simpel is als het lijkt.
We hebben ons goed geamuseerd.
Klik hier voor tn fototoestel
 

L5 : sportdag

sportdag16 Op donderdag 19 mei hebben de kinderen van het vijfde leerjaar zich helemaal kunnen uitleven op de sportdag. Deze ging door op het sportdomein van de Meander. Onze dag begon rustig, althans dat dachten we! Bij onze eerste activiteit maakten we kennis met rolstoelbasket. Daarna kwamen we helemaal tot rust bij yoga. In de namiddag leerden we met een frisbee gooien en speelden we beachnetbal in het zand. Om de vermoeiende, maar leuke dag af te sluiten stonden er nog allerlei kleine spelletjes op het programma uit het spellenpakket. Hier speelden we het bekende spel ‘Kubb’, we raceten tegen de klok bij het stapelen van bekers, we wierpen met ringen, …Na deze intense dag keerden we tevreden terug naar school! 
Klik hier voor tn fototoestel
 

L4: Sportdag.

sportdag16
Op maandag 23 mei hadden we sportdag in de Meander.   We hadden een superdruk programma: activiteiten met rolstoel (rolstoelbasket), frisbee, rugby, piramides bouwen, rope skipping en keeperstrefbal.   Het regende heel hard, dus we waren blij dat de sportleerkrachten alle activiteiten binnen lieten doorgaan.  Op het einde van de dag stopte het gelukkig met regenen, waardoor we nog sportief naar school terugwandelden.
Klik hier voor tn fototoestel
 

L6: Sportdag

sportdag16

Voorleesweek!

En daar doen wij in ons peuterklasje maar al te graag aan mee. De mama van Otis en de mama van Olivia kwamen met hun lievelingsboekjes langs in ons klasje.

Een flapjesboek van het hondje Dribbel deed ons zoeken naar de verstopplaats van het hondje! Waar zat Dribbel nu toch verstopt?

Een prentenboek over drie dierenvriendjes die onderweg zijn naar de kermis. Maar onderweg beleven ze heel grappige avonturen!

Dank je wel lieve voorleesmama's , wij hebben er echt van genoten.

Klik hier voor tn fototoestel
 

L6: Poëziewedstrijd.

poziewedstrijd16
Wij deden mee aan de Rotselaarse poëziewedstrijd rond handicaps, o.l.v. Annemie Joly.  Maybel werd tweede en Ioana werd uitgeroepen tot winnaar!  Zij kreeg een boekenbon.  De juf kreeg ook een boekenbon: daarmee zal ze een interessant boek voor de ganse klas kopen!  De winnende gedichten kan je binnenkort inkijken in de bibliotheek van Rotselaar.
Klik hier voor tn fototoestel
 

Verkeersdag

verkeersdag16
Vandaag hielden we een heuse verkeersdag.

Onze fietsvaardigheden werden getest, we deden mee aan een quiz, we mochten op de verkeersvrije straat spelen, we poetsten onze fiets, we keken naar filmpjes,... 

Het was een fijne en vooral een veilige dag! 

Klik hier voor tn fototoestel en tn fototoestel
 

L1 en L2: Naar Mega Speelstad.

tn speelstad  

Op vrijdag 22 april gingen wij naar Mega Speelstad in Wechelderzande. Er waren heel erg veel leuke sprookjeshuisjes waar we naar ons favoriete verhaal konden luisteren en kijken. Ook was er in Wechelderzande een heel erg grote speeltuin waar we ons een goed konden laten gaan. En als kers op de taart kregen we allemaal een lekker ijs. Mmm. Het was super leuk! 


Klik hier voor tn fototoestel
 

L3 en L4: Naar Bokrijk.

tn bokrijk16
Vandaag gingen het 3de en 4de leerjaar terug in de tijd.
In Bokrijk kregen we les zoals in 1913, waar we door een strenge meester werden opgewacht.
Om een mooi aandenken te hebben aan deze fijne dag hebben we ook handgemaakte potjes gemaakt uit klei.
Nadien mochten we nog wat ravotten in de grote speeltuin.

Wat een fantastische dag!
Klik hier voor tn fototoestelen tn fototoestel
 


Pagina 1 van 6