PK : Prettige krokusvakantie

Prettige krokusvakantie!
 
 

PK: Carnaval

 
 
Tijd voor Carnaval!
 
 
 

K1 :Carnavalsfeer

Carnavalsbeelden uit onze grappige eerste kleuterklas!
.
 
 

Dikke Truiendag

Beste ouders,

Het is weer bijna Dikke truiendag! En wel op maandag 15 februari a.s.

De verwarming gaat een graadje lager. En daar beginnen we de dag voordien al mee. Het verwarmingssysteem koelt langzaam af en voorgaande jaren kregen we weleens de opmerking dat het dan geen “échte” dikketruiendag is. Kom maandag 15/2 zeker in je warme outfit naar school.

We willen op die dag stilstaan bij ons (vele) energiegebruik… daarom vragen we om op zo milieuvriendelijke wijze naar school te komen: te voet, met de fiets,…  Met dank van het milieu!

Verder is Dikke truiendag ook gewoon fun en veel plezier: 

Op maandag voormiddag 15/2 wandelen de leerlingen van het 1ste leerjaar naar de Molen van Rotselaar om daar biologische groenten op te halen.

Op maandagochtend laten we onze lijf en leden warmdraaien met een swingende opwarmingsoefening door de leerlingen van het 6e leerjaar. Iedereen is welkom om mee te doen.

Tijdens de speeltijden zorgen we ervoor dat er voldoende materiaal aanwezig is om ons spelenderwijs warm te houden.

 De leerlingen van het 4e leerjaar maken,  samen met de kookgrage leden van het MOS-team een heerlijke dampende biogroentesoep voor alle leerlingen.

 Aan de leerlingen van de lagere school: graag jullie eigen soepkom en lepel meebrengen!

En uiteindelijk dansen we met z’n allen de dag uit. Opnieuw: al wie graag de benen losgooit, is van harte welkom om 15.30u op de speelplaats.

Bij het einde van de schooldag trakteren wij ook de ouders op een tasje soep. Breng wel zelf je eigen soepbekertje mee 

Met warme groeten,

Het MOS-team 

 

De lagere school viert Carnaval.

carnaval16
Deze namiddag vierden we Carnaval. Eerst poseerden we op de speelplaats voor de foto.
Nadien deden we estafettes, liepen we geblinddoekt een parcours, aten we pannenkoeken en speelden we pictionary.
Daarna ging het feest verder in de turnzaal. Waar we ons eens konden uitleven.
Klik hier voor tn fototoestel
 

Dikke Truiendag

 

 

In onze school besteden we aandacht aan het leefmilieu van nu en morgen.Klimaatverandering is een wereldwijd probleem. Omdat er door menselijke activiteiten te veel CO2 in de atmosfeer terechtkomt, wordt het op onze aarde steeds warmer. Dat heeft zware gevolgen voor natuur, het weer, de landbouw, kwetsbare bevolkingsgroepen, enz. Dit is een probleem dat binnen en buiten Vlaanderen moet worden aangepakt, het thema van dit jaar is daarom internationale samenwerking.

 Om de uitstoot van CO2 terug te dringen, moeten we vooral naar onnodig energiegebruik kijken. We verbruiken energie om goederen te produceren en te transporteren, huizen te verwarmen, wagens, vrachtwagens en vliegtuigen in omloop te brengen, al onze elektrische apparaten te doen functioneren, alls te verlichten, vliegtuigen te laten vliegen en nog zoveel meer.  We willen als MOS-school wat zorgzamer leren omspringen met ons energieverbruik.

 Daarom zal onze school op maandag 15 februari 2016 ingaan op de oproep van het  Departement Leefmilieu, Natuur & Energie van de Vlaamse overheid  om deel te nemen aan ‘Dikketruiendag’ en  actie  ondernemen tegen de opwarming van de aarde. Precies omdat de opwarming van de aarde internationaal aangepakt moet worden, is de slogan dit jaar ‘Ons engagement kent geen grenzen’.

 Op deze dag zullen onze leerlingen en andere deelnemers in het buitenland nadenken over onnodig energieverbuik en op zoek gaan naar zoveel mogelijk bronnen van CO2.

 Om deze dag symbolisch in de verf te zetten zal onze verwarming op maandag 15 februari dan niet op volle toeren draaien. Daarom verwachten we dat uw kinderen wat warmer gekleed naar school komen.

  Meer info over de Dikketruiendag campagne vindt u op www.dikketruiendag.be


 

L6: Spreekbeurt over dieren.

spreekbeurtdieren16
We gaven allemaal een leuke presentatie over dieren en nu weten we er alles - of toch al heel veel - van...
Klik hier voor tn fototoestel
 

L6: Bewegen op Tiroler liedje.

tirolerdans16
Bewegen op een Tiroler liedje :  we hebben goed onze beentjes gestrekt Emoji
Klik hier voor tn fototoestel
 

Projectweek 'Vrienden' dag 5

canvassen
Om een blijvende herinnering aan onze projecteek te hebben, maakten we per klas een groepswerk op een canvasdoek. Deze kunstwerkjes krijgen een blijvend plekje in de eetzaal.
Op het einde van de schooldag deden we met z'n allen de move tegen pesten, die we eerder tijdens de week samen oefenden. Ons publiek bestond uit talrijk opgekomen ouders en grootouders.
Tegen pesten brullen we 'neen'!

Klik hier voor tn fototoestel en tn fototoestel
 


Pagina 1 van 5