Nieuwe naam, nieuw logo, nieuwe site.

Op 6 mei vierden wij ons jaarlijkse schoolfeest.
Als slot van de optredens werden de nieuwe schoolnaam en het daarbijhorende nieuwe logo onthuld.
Vanaf nu wordt alles op de nieuwe schoolsite gezet, nl. https://www.destraal.be 
Meer uitleg over de naam vind je kort in Het Laatste Nieuws van 9 mei (klik hier) of op de site.
De site http://www.tcentrumrotselaar.be blijft nog tot het einde van het schooljaar bestaan. 

destraal logo klein
 
 
 

't Centrum Airlines.

tn airlines

't Centrum Airlines dankt jullie voor deze fantastische dag! 

Foto's van dit weer zeer geslaagde schoolfeest, waarbij Jef en Thérèse herinneringen ophaalden over hun gemaakte reizen, volgen nog. 

 

Schoolfeest op 6 mei.

 tn thumbnail a3-affiche-final-final

 

K1 Sfeerbeelden van Pasen

pasen2017v3
We leren over de kippen en dat doen we uiteraard door een kijkje te gaan nemen in het kippenhok op onze school.  We geven ze water, maïs en oud brood.  We rapen de vers gelegde eitjes en maken er heerlijke eiersalade van.  We zijn echte koks! In onze klas is ook een maïsbak aanwezig, potjes en flessen worden gevuld en geledigd. Een tel- en kleurenspel met 4 houten paashazen komt ook aan bod.  We drukken op de bel, kijken welke paashaas wakker wordt bv de groene en tellen  hoeveel stippen er op zijn ei staan bv 4 en leggen vervolgens 4 groene eitjes in zijn mand.  We oefenen ook onze fijne motoriek door te scheuren, knippen, kleven en te schilderen met als resultaat prachtige paasmandjes. En dan maar hopen dat de paashaas ons niet zal vergeten! We wensen iedereen alvast een zalig paasfeest!!!
Klik hier voor tn fototoestel
 

 

 

Inschrijvingen.

inschrijving17 

 

 

MOS-dag

mosdag17
We sloten het 2e trimester af met een superleuke MOS-dag!  Dankzij de hulp van vele geëngageerde ouders, konden we talrijke activiteiten aan onze leerlingen aanbieden.
Activiteiten voor de kleuters: Prentenboek 'Lotta ruimt op', kamishibai 'Zak gaat op reis', koestermemory, ontdekkoffers, knutselen met wegwerpmateriaal, zaaien, bloembakken vullen met viooltjes en leuke bloemen en konijn en wormen op bezoek.
Activiteiten voor de lagere school: fiets onderhouden/herstellen met Vitesse, opruimactie zwerfvuil, milieuquiz, fietsbehendigheidsparcours, koken met restjes, knutselen met kurk, groepsdansen, wilgenhut en tuinhekjes bouwen, dromenvangers maken van wegwerpmateriaal en werken in de tuin.
Vele kinderen zeiden: "Dit was de leukste dag van het jaar!"
We sloten de succesvolle dag af met een toonmoment, een drankje, knabbeltje (zelfgemaakte broodpudding) en babbeltje voor kinderen, ouders, grootouders, ....
Klik hier voor tn fototoestelen tn fototoestelen tn fototoestelen tn fototoestel
 

L3: Lentewandeling en het meten van 1 km.

meetwiel17
De lente is al meer dan een week bezig. Tijd om buiten eens te gaan kijken. We combineerden een wandeling met het meten van 1 km. Elke leerling mocht 100 m stappen met het meetwiel. Dan werd er een vlaggetje gezet en berekend hoe ver we nog moesten vooraleer we aan  
1 km zaten. We geraakten bijna tot aan de sportoase. 
Onderweg namen we, in de voortuintjes, de bermen en weiden, lentebloemen waar. We zagen narcissen, tulpen, blauwe druifjes, sleutelbloempjes, madeliefjes e.a.
Dankzij het stralende zonnetje was dat een leuk uitstapje.
Klik hier voor tn fototoestel
 

L5 en L6: Astronautencursus

astronautencursus17
De klas werd omgevormd tot een trainingscentrum voor astronauten. We leerden de basisprincipes van elektriciteit, zonne-energie en de wetten van Newton in een unieke ervaring!
Een greep uit de activiteiten: We voerden reparaties uit aan een minisatelliet: zonnepaneeltjes, knipperlichten en een elektrische motor werden stap voor stap in een stroomkring toegevoegd.
Zo bouwden we zelf een systeem werkend op duurzame energie!  We construeerden aerodynamische waterraketten en we leerden wat “actie = reactie” in de praktijk betekent. Creatief werken met cilinders en kegels vergrootte ons ruimtelijk inzicht.  Tot slot lanceerden we onze space shuttles en Saturnus V raketten met een aftelprocedure zoals bij een echte lancering!  We droegen daarbij coole space shuttle ruimtepakken!  Het was een echte show!  Niet alleen voor ons, want ook andere klassen kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen...
Klik hier voor tn fototoestel en tn fototoestel
 

L4: Pizza's bakken.

sterpizza17
Vrijdag 24 maart hebben de leerlingen van het vierde heerlijke pizza gemaakt.
Bij de voorbereiding had iedereen wel zijn eigen taakje: deeg uitrollen, hesp, salami, ananas,
paprika, uien, mozzarella, champignons in stukjes doen.
Iedereen maakte nadien een mooie sterpizza en kon zijn eigen pizza naar keuze beleggen.
Natuurlijk was samenwerken voor ons heel belangrijk.
Wat vonden we het prettig om zo’n kookactiviteit te krijgen.

 

Klik hier voor tn fototoestel
 


Pagina 1 van 6