PK: Speculaas van SInterklaas.

Donderdag 26 november

De peutertjes van jufke An laten de hele school weer lekker ruiken naar speculaas van Sinterklaas. Er werd de hele dag hard gewerkt, gebakken om al die lekkere speculaaskoekjes klaar te maken. En achteraf mochten we natuurlijk allemaal smullen! Hmmmmmm lekker lekker lekker.

 


Klik hier voor tn fototoestel
 
 

L3: Reclamefilmpjes

reclame 1516

In het thema 'alles te koop' leerden we ook over reclame. We zagen dat in veel reclamefilmpjes dieren een hoofdrol spelen. We bedachten zelf ook een spotje. De resultaten kan u via de links hieronder bekijken.

Klik hier voor camera   camera   camera   camera   camera   camera
 

PK: Brief aan Sint en Piet

 

Maandag 23 november.

Wij maken de belangrijkste brief van het jaar.Onze brief aan Sint en Piet. We kleuren, we tekenen, we werken heel hard en geconcentreerd. Binnenkort geven we onze brief aan de postbode. En die geeft hem ,op zijn beurt, weer aan Sint en Pieterbaas. Best wel spannend...

Klik hier voor tn fototoestel
 
 

MOS: Onze Mossers!

 Onze fantastische Mossers! Van het eerste leerjaar tot het zesde leerjaar. Klaar om er weer in te vliegen! 

 
 
 

L3 en L4: Alles met de bal.

alles met de bal15
Op donderdag 12 november gingen de leerlingen van de tweede graad naar de Sportoase. Via veel leuke activiteiten (georganiseerd door SVS) konden ze kennismaken met verschillende balspelen.
Wat genoten ze van deze namiddag.
Klik hier voor tn fototoestel
 

Verkeer: Helm op , fluo top

Wij doen mee! Voor een veilige schoolomgeving.

De actie Helm Op Fluo Top is van start gegaan. Deze actie loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie, goed voor 54 schooldagen tijdens de donkerste maanden. Wie ’s morgens met een fluo hesje naar school komt, krijgt een sticker. Ook het dragen van een fietshelm levert een sticker op.

Met dit project wil de school kinderen sensibiliseren om zich zichtbaar en veilig in het verkeer te begeven door een fluohesje en een fietshelm te dragen.

 

Helm Op Fluo Top is een verkeersproject waarmee alle Vlaamse basisscholen het dragen van fietshelmen en fluokledij aanmoedigen.

 

 
 
 

L1 en L2: Naar het kasteel van Horst.

tn horst15
Op vrijdag 23 oktober trokken de kinderen van L1 en L2 naar het Kasteel van Horst. Na een koekje en drankje in het Kasteel van Horst kwamen er 2 jonkvrouwen ons ophalen en vertrokken we in 2 groepen op tocht door het Kasteel van Horst. We kregen een opleiding tot page (hulpje van de ridder), ontdekten de verschillende kamers in het kasteel, ... Op het einde van de rondleiding kregen we allemaal onze diploma van page. 
 
's Middags mochten we onze boterhammetjes opeten en kregen we nog een lekkere fanta, cola of water om te drinken erbij. Nadat onze buikjes gevuld waren, trokken we er nog even op uit om de buurt al wandelend te verkennen en mochten we nog even spelen. Door al dat spelen hadden we terug wat honger gekregen en aten we ons koekje op voor we terug naar school vertrokken.
Klik hier voor tn fototoestel
 

L1 en L6 : Samen koken.

tn stoemp
Het eerste en het zesde leerjaar hebben samen lekker gekookt met groenten uit de moestuin. Als jullie je zoon of dochter thuis nog eens aan het werk willen zetten, dan volgt hieronder het recept.
 
Ingrediënten: aardappelen, savooikool, boter, ei, melk,  peper, zout en nootmuskaat, spekblokjes.
Werkwijze:
--> Stap 1 : - Schil de aardappelen en snij ze in stukken.  - Was de aardappelen. 
- Zout en water toevoegen aan de aardappelen en nadien afkoken. 
- De aardappelen pletten tot puree en een ei, boter, melk en kruiden toevoegen.
--> Stap 2 : - De savooikool stoven tot ze gaar is. – Kruiden met peper en zout.
- De savooikool mixen.
--> Stap 3: - Spekblokjes bakken. - Aardappelpuree, savooikool en spekblokjes samenvoegen. - Indien nodig bij kruiden.
--> Stap 4 : - SMULLEN
Klik hier voor tn fototoestel
 

L5: Striptekenen

tn striptekenen

De vijfdeklassers hebben een workshop striptekenen gevolgd. Deze werd gegeven door Femke, een medewerker van de Stripeljee in Wezemaal. 

We leerden stap voor stap hoe we een eigen stripfiguur kunnen tekenen en waar we op moeten letten. Bedankt Femke voor deze leuke namiddag!

Klik hier voor tn fototoestel
 


Pagina 1 van 10